Da Bogense i november 2017 dannede ramme om 4. afdeling af World Cuppen i cyklecross, skortede det ikke på ros fra hverken den internationale cykelunion, UCI, eller fra de deltagende ryttere. Ruten levede efter alle impliceredes vedkommende fuldt ud op til den #something special-karakteristik, de nordfynske arrangører havde lovet på forhånd.

”Vi var yderst tilfredse med ruten allerede under World Cuppen, men det er helt naturligt, at man foretager små justeringer, når der er tale om en spritny rute. Så det har vi gjort frem mod UCI Cyclo-cross World Championship,” siger Beat Wabel, UCI’s teknisk delegerede.

I denne uge har UCI haft repræsentanter i Bogense på en såkaldt ”site visit” forud for verdensmesterskaberne i cyklecross, der afvikles i den charmerende købstad i den første weekend af februar 2019. Og man har som nævnt kun fundet anledning til at ændre ganske lidt på den oprindelige rute.

”Dels har vi i forhold til nedkørslen fra skrænten op mod Bogense Kirke gjort det lidt lettere for rytterne, og dels har vi rykket det lange, lige stykke langs vandet lidt ind på området, så det også bliver muligt for publikum at stå på ydersiden af banen. Det betyder, at rytterne vil få tilskuere på begge sider.”

Med start og mål på Vestre Havnevej bliver rytterne sendt ud på 2,9 kilometer, der først går langs havnen, derefter over en til lejligheden bygget træbro, over Havnetorvet og ud på en lang, lige tur ad den sti, der går langs havet.

Herefter venter mudder og græs-udfordringer på Bogense Kyst Camping og op ad den stejle bakke mod Bogense Kirke, som knejser over havet med udsyn over den sydligste del af Kattegat.

”Det bliver en fantastisk event i helt unikke omgivelser, så jeg håber, vi kommer til at opleve en folkefest med stor opbakning såvel fra de lokale som fra tilrejsende tilskuere fra for eksempel Belgien og Holland.”