Den hollandske super-rytter har som den første nogensinde præsteret at vinde hollandske mesterskaber i alle tre store cykeldiscipliner i samme sæson. Se ham i Bogense, når han vil tilbageerobre VM-titlen i cross.

Et af de absolutte topnavne ved det kommende VM i cyklecross i Bogense, hollandske Mathieu van der Poel, har i denne uge skrevet historie i sit hjemland.
For første gang nogensinde er det nemlig lykkedes for en hollandsk rytter i samme sæson at vinde nationale mesterskaber i alle tre store cykeldiscipliner: Cross, landevej og Mountainbike.
Mens det var ventet, at 23-årige van der Poel i januar vandt de hollandske mesterskaber i cross, kom det som lidt af en overraskelse, da han 1. juli krydsede stregen som hollandsk landevejsmester foran prominente navne som Tom Dumoulin, Danny van Poppel og den tredobbelte Tour de France etapevinder Dylan Groenewegen.
Og i denne uge gav Mathieu van der Poel endnu et solidt bevis på sit usædvanligt alsidige talent, da han hjemførte mesterskabet i Mountainbike – en disciplin, han er begyndt at satse mere og mere på frem mod OL i Tokyo 2020.
I sidste sæson var van der Poel med mere end 40 sejre aldeles suveræn i cyklecross og han blev da også suveræn vinder af november måneds World Cup afdeling i Bogense.
Hollænderen manglede dog prikken over i’et, da han på hjemmebane i Valkenburg måtte tage til takke med en tredjeplads ved VM 2018. Her løb van der Poels jævnaldrende rival, belgiske Wout van Aert, med guldet. Og van der Poel lægger på ingen måde skjul på, at han tørster efter revanche, når VM 2019 køres på Nordfyn i weekenden den 2.-3. februar 2019. Her vil han gå stenhårdt efter at vinde sit andet VM – det første hjemført i 2015.
Der er lagt op til endnu en nervepirrende duel mellem de to store, unge mestre, van der Poel og den tredobbelte verdensmester van Aert.

Køb billet til denne enestående begivenhed her