Den tredobbelte verdensmester i cyklecross, Wout van Aert, sluttede søndag som sikker vinder af Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt – 32 sekunder foran sin nærmeste konkurrent Rasmus Quaade.
Sejren blev grundlagt på torsdagens Kongeetape fra Viborg til Vejle, hvor den 23-årige belgier i suveræn stil på det nærmeste efterlod resten af feltet som statister på den sidste afgørende skrappe stigning op ad Kiddesvej, der nogle steder har en procent på hele 21.
Også på lørdagens enkeltstart ved Nykøbing Falster gav van Aert prøver på sit alsidige talent, da han kom ind på andenpladsen i en fantomtid, der kun var otte sekunder langsommere end Mads Pedersens og som var bedre end den tredobbelte danske mester Martin Toft Madsen.
”Det har været en fornøjelse at køre med her ved PostNord Danmark Rundt og jeg ser meget frem til at komme tilbage til februar næste år, hvor jeg i Bogense skal forsøge at blive verdensmester i cross for fjerde gang i træk,” sagde Wout van Aert til Danmarks Radio efter successen.
”Det bliver ikke noget let løb – faktisk det hårdeste i cross-sæsonen. Og jeg starter mine cross-forberedelser efter søndag den 12. august, hvor jeg kører EM i Glasgow.”