Når Bogense i den første weekend af februar 2019 lægger grus, græs, asfalt og ikke mindst mudder til den 70. udgave af verdensmesterskaberne i cyklecross, bliver det TV 2 Sport, der skal sørge for, at op imod 50 millioner tv-seere verden over kan følge rytternes ekstreme anstrengelser i de smukke omgivelser.

”TV 2 er det, man i fagsproget kalder Host Broadcaster, hvilket betyder, at vi producerer det internationale tv-signal,” fortæller stationens producer Lars Søndergaard.

I Bogense betyder det, at godt 20 kameraer vil blive placeret langs den 2,9 kilometer lange rute, der har start og mål på Vestre Havnevej og som går både langs havnen, over en til lejligheden bygget bro, langs havet og rundt på Bogense Kyst Camping, hvor den stejle skrænt op mod Bogense Kirke skal forceres fire gange.

”Det er en helt fantastisk flot rute,” siger Lars Søndergaard videre, ”Både for tilskuerne, som vil være i stand til at følge rytterne hele vejen rundt live og på storskærm – og jeg kan samtidig garantere, at tv-seerne får en oplevelse, de sent vil glemme. Det bliver cykelløb og dramatik fra allerøverste hylde.”

På Nordfyn er man også begejstret for, at det lige præcis er TV 2, der skal løfte den store opgave.

”Ikke mindst i forbindelse med Tour de France og andre af cykelsportens klassikere – men også via produktion af adskillige danske UCI løb og mesterskaber har TV 2 gennem mange år stået for en gennemført professionel dækning af cykelsport på absolut højeste niveau,” siger Peter Ginnerskov, eventchef ved de kommende verdensmesterskaber, som Nordfyns Erhverv og Turisme arrangerer i samarbejde med Sport Event Denmark, Sport Event Fyn og Danmarks Cykle Union, DCU.

”Vi glæder os meget til samarbejdet og håber, at vi får vist vores smukke del af Danmark frem på en måde, der hos rigtigt mange tv-seere vil skabe lyst til at komme og besøge os.”

VM i cyklecross afvikles i weekenden den 2.-3. februar 2019 – men indtil da har TV 2 Sports seere rig lejlighed til at stifte bekendtskab med den fascinerende sport, i og med at stationen sender live fra samtlige sæsonens løb i World Cup serien.