SUVERÆNE VAN DER POEL BRØD VM-FORBANDELSEN

Efter at have måttet se sig slået af Wout van Aert de seneste tre år, kunne Mathieu van der Poel søndag i Bogense for anden gang i karrieren lade sig hylde som verdensmester.

Og måden den 24-årige hollænder kørte titlen i hus på, efterlod ingen tvivl om, at han er klodens i særklasse stærkeste crossrytter. Specielt på opkørslerne var Mathieu van der Poel i en klasse helt for sig selv.

I mål var van der Poel 16 sekunder foran Wout van Aert, mens World Cup vinderen Toon Aerts besatte tredjepladsen efter en dramatisk belgisk duel, hvor Aerts ellers havde slået et hul til sin landsmand. Men i den sidste nedkørsel skred han ud i et sving og styrtede.

”Det var svært at få rigtig fart på cyklen på denne rute og med 12 omgange blev det et virkeligt langt og udmattende løb. Men jeg er enormt lykkelig for sejren,” sagde van der Poel efter at han havde gentaget guldtriumfen fra tjekkiske Tabor i 2015.

Otte mand kom hurtigt af sted med et belgisk overtal på 4-3 i forhold til hollænderne og spanske Felipe Orts Lloret som det overraskende indslag.

I et fælles forsøg på at knække van der Poel skiftedes belgierne til at forcere fra start, men allerede på tredje omgang formåede kun van der Poel og van Aert at holde tempoet. Men mindre end en omgang senere udnyttede van der Poel en teknisk fejl fra den regerende mesters side – og så var resten kun et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.