For fjerde gang ud af lige så mange mulige kunne Mathieu van der Poel søndag lade sig hylde som sejrherre i sæsonens World Cup i cyklecross.

I starten havde den 22-årige hollænder visse udfordringer med nedkørslen fra den stejle skrænt ved Bogense Kirke og to gange måtte han i infight med barrieren. Men selv om belgiske Toon Aerts slog kontra og bragte sig i spidsen, kunne hverken han eller van der Poels to øvrige store udfordrere, Wout van Aert og Lars van der Haar, stille noget op mod hollænderens kværnende tempo.

På opløbsstrækningen havde Van der Poel overskud til i bogstavelig forstand at hilse på publikum, mens verdensmester Wout van Aert vandt den rent belgiske duel om andenpladsen med Aerts nummer tre, mens van der Haar kom ind på fjerdepladsen.

Begge belgiere havde defekt på sidste omgang og det hæmmede naturligvis intensiteten i kampen om andenpladsen.

”Jeg synes, det var en fin oplevelse at køre her, men var lidt ked af, at mudderet forvandlede de tekniske dele af ruten til løbe-sektioner,” sagde van der Poel efter løbet.

Alle tre podiepladsindehavere var enige om, at de glædede sig til VM i februar 2019. Næste punkt på dagsordenen er dog femte afdeling af World Cuppen, der køres i tyske Zeven på lørdag.

Mathieu van der Poel fører selvsagt den samlede World Cup stilling med maksimumpoint 320, mens van Aert avancerede til andenpladsen med 220 og Lars van Haar indtager tredjepladsen med 219.