Forventningerne til februar måneds VM i Bogense er høje i det nordtyske cross-miljø, hvor man for længst har sat kryds ved weekenden den 2.-3. februar 2019.

”Det var en fantastisk oplevelse at besøge Crossfest 2018 i Hamburg. Ikke alene fordi stemningen var helt unik og fordi arrangørerne – Cyclocross Hamburg – råder over en crossbane af ualmindeligt høj klasse. Set fra vores vinkel var det ekstraordinært dejligt at få bekræftet, at opbakningen omkring VM i Bogense 2019 er total i det nordtyske cross-miljø.”

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, var en glad mand efter i weekenden at have besøgt Cyclocross-Land i det smukke Moorredder nordøst for den nordtyske storby – kun godt to timers kørsel fra Bogense.

”Vi fik talt med rigtigt mange mennesker og samtlige var ikke alene klar over, at Bogense er vært for det kommende verdensmesterskab – de tilkendegav samtidig, at de naturligvis ville være på Nordfyn i den første weekend i februar næste år,” fortæller Per Olesen, som blandt andet havde dansk selskab af Joachim Parbo, en af de helt centrale skikkelser i dansk cyklecross.

”Crossfest 2018 var et stort familiearrangement og det var yderst glædeligt at se, hvor mange børn, der var mødt frem for at prøve kræfter med cross-sporten,” siger Per Olesen, som håber på, at resten af det tyske cross-miljø har lige så stor fokus på det kommende VM på dansk jord.

”Efter at der i nogle år er blevet kørt World Cup i Zeven mellem Hamburg og Bremen, er Tyskland i den kommende sæson ikke med på den internationale World Cup cross-kalender. Så vi håber naturligvis, at det vil betyde rigtigt mange tyske cross-fans på Nordfyn i februar 2019. Afstanden fra Hamburg kan jo i hvert fald ikke skræmme nogen.”