”Det er klart, at der er flere fordele forbundet med at være på hjemmebane. Og næste søndags World Cup løb bliver en kæmpeoplevelse for alle os i den danske trup.”

Fungerende landstræner i cyklecross, Kim Petersen, glæder sig ud over alle grænser til næste søndags Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup i Bogense. Både fordi danske crossryttere for første gang har hjemmebanefordel ved en World Cup afdeling og fordi det giver mulighed for at få flere danskere til at stifte bekendtskab med den fascinerende sport.

”Vi har jo selvsagt fordel af helt lavpraktisk at kende til danske forhold og så kommer vi til at bo helt tæt på banen, hvilket jo er afstressende i sig selv. Men samtidig har de fleste af vores ryttere jo baggrund i mountainbike – og selve ruten indbyder mere til de ryttertyper, der kommer fra landevejsløb. Men det gør på ingen måde forventningerne til arrangementet mindre – snarere tværtimod,” siger Kim Petersen, der torsdag udtog den maksimale trup på 32 ryttere til søndagens fire løb.

”Jeg forventer, at mændene vil være helt oppe i nærheden af en gennemsnitshastighed på op til 29 kilometer i timen – og det er meget hurtigt i cyklecross, ” siger Kim Petersen, der for en lille måned siden smugtrænede med nogle af sine ryttere på dele af ruten.

”Det bliver helt fantastisk, og jeg håber på, at rigtigt mange mennesker vil finde vej til Bogense. Både for at bakke os op og for at se crossryttere fra allerøverste hylde. Det kan kun give en uforglemmelig oplevelse.”