De sidste hegn er sat op, den mobile bro er på plads og i Bogense ligner VM-ruten nu lige præcis det, den er: En strækning på 2,8 kilometer hvor verdens bedste cyklecross ryttere i weekenden skal køre fra de næstbedste.

”Jeg synes i hvert fald, det er en spændende rute med et rigtigt godt mix af udfordringer,” lyder vurderingen fra Danmarks i særklasse bedste cyklecrossrytter gennem tiderne, Henrik Djernis.

”Off-camperen er vanskelig og stiller rigtigt store krav til rytternes teknik og de lige stykker er helt anderledes fra andre steder i og med, at meget af det foregår langs havnen med tilskuere på begge sider og langs havet, hvor man også kører med mange tilskuere omkring sig.”

”Nogle ryttere synes, lige stykker kan være lidt kedelige, men det kræver altså at man når med rundt og når der først bliver skruet op for tempoet, kan det være vanskeligt at lukke de huller, der opstår,” siger Henrik Djernis.

Den danske 1993 verdensmester fremhæver yderligere to faktorer, der kan komme til at spille en stor rolle – vejret og det rekordstore antal deltagere.
”Hvis vi får regn op til løbet og måske også lørdag, kan ruten blive kørt mere op, end det var tilfældet ved for eksempel World Cuppen i november 2017 – og det forstærkes naturligvis af, at der er næsten 300 ryttere, som skal træne op til løbene. Så det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig. Blandt andet i forhold til antallet af omgange.”

”For mig at se lægger banen op til spændende race i alle fem klasser – og jeg er ikke i tvivl om, at det bliver de bedste ryttere, der med deres alsidighed og stærke teknik vil køre guldmedaljerne hjem,” fastslår Henrik Djernis.