Når uddelingen af den niende udgave af Danish Bike Awards fredag den 16. november finder sted i Dockens lokaler på Færgehavnsvej i København, vil man for første gang hædre landets bedste cyklecross ryttere med en særskilt pris.
Tirsdag dannede VM-byen Bogense en velbesøgt ramme om nomineringen til denne pris – og fire af Danmarks absolut bedste cross-ryttere er blevet udvalgt til at deltage i den skarpe slutspurt om prisen: Kenneth Hansen, Sebastian Fini, Malene Degn og Jonas Lindberg.
Lindberg er dansk U23 mester, Degn mester hos kvinderne mens Kenneth Hansen vandt sølv i 2018 efter at have taget mesterskabet tre år i træk fra 2011 til 2013.
For Sebastian Finis vedkommende gør der sig en lidt speciel historie gældende, idet han i 2018 vandt sit første officielle seniormesterskab, selv om han rent faktisk også var først over stregen i 2015. Her havde han dog dagen forinden vundet U23 mesterskabet – og da man ikke kan være mester i begge rækker samtidig, gik guldet til seniorløbets nummer to, Benjamin Justesen.

Magisk oplevelse

”Det er naturligvis en stor ære for os at være vært ved denne live-transmitterede nominering og for os er det en glimrende anledning til at få det danske publikum til at rette fokus mod den nye cross-sæsons absolutte højdepunkt, VM i Bogense i første weekend af februar 2019,” udtaler Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme, som sammen med Sport Event Denmark, Sport Event Fyn og Danmarks Cykle Union står som arrangører af verdensmesterskaberne.
Hos Sport Event Fyn er forretningschef Jakob Lund Staun helt enig
”Tilskuermæssigt er der noget helt specielt magisk ved cyklecross og kombineret med, at Fyn er godt i gang med at etablere sig som Nordeuropas førende cykeldestination, er valget af Bogense logisk. Udover den stærke organisation på Nordfyn vil resten af Fyn også oplede betydelige økonomiske effekter,”
En event af denne størrelse kaster en omfattende turismeøkonomi af sig – oven i købet i en periode på året, hvor der er lavsæson. Vi forventer et sted mellem 10.000 og 15.000 begge de dage, VM afvikles. Jeg glæder mig til at opleve den fest, et stort internationalt publikum vil bringe til Bogense,” siger Jakob Lund Staun.