Danmarks fungerende cyklecross landstræner, Kim Petersen, har lørdag modtaget afbud til søndagens World Cup løb i Bogense fra en af sine største profiler, U23 rytteren Simon Andreassen.

”Det er naturligvis brandærgerligt, at Simon ikke kan køre, men vi har hele tiden kendt præmissen og Simon har spillet med helt åbne kort omkring behandlingen af den rygskade, der har drillet ham siden et løb i Tyskland, ” siger den danske landstræner, der dermed har fået reduceret sin trup til 31 ryttere.

Den 20-årige fynbo har i den forgangne uge været i behandling i Irland hos rygspecialisten Gerard Hartmann og her har man konkluderet, at den tidligere danske junior verdensmester skal holde ryggen i ro lidt endnu.

”Set fra en arrangørvinkel er det da ærgerligt at få afbud fra et lokalt trækplaster, men naturligvis er det allervigtigste, at Simon bliver sin skade fuldstændigt kvit, så han er klar til kommende opgaver. For eksempel at sikre sig U23 verdensmesterskabet, når der køres VM i Bogense den 2.-3. februar 2019,” siger Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme, der arrangerer søndagens World Cup i samarbejde med Sport Event Fyn, Sport Event Denmark, UCI og Danmarks Cykle Union.

(foto: Cor Vos)