Et af de mest markante tiltag i forbindelse med World Cup løbet i cyklecross, den transportable og genbrugelige bro over Bogenses havneindløb, er tæt på at være færdigbygget.

”Det har været en virkeligt spændende udfordring, og jeg er virkelig glad for, at vi som lokalt firma har fået denne sjove opgave,” siger Claus Harboe, byggeleder hos JK Byg og Montage, der står for entreprisen.

Broen, der er af træ på et jern-fundament fra den lokale smed Torben Jedorf, er seks meter bred. Kørebanen, som er beklædt med sort filt, har en højde på 1,5 meter. I bredden er broen opdelt i to, nemlig en 4,5 meter bred cykelbane og en gangbro på 1,5 meter.  

”Under løbet er det naturligvis ikke muligt for publikum at stå på broen, men der vil være passage ad gangbroen, når rytterne ikke er i gang,” siger Claus Harboe, der til daglig er leder for godt 30 tømrere i JK Byg og Montage.

”Jeg synes, det er en fin ide at bygge en bro, der kan bruges til mange formål på Bogense Havn,” siger Claus Harboe videre, ”Nu først til World Cup i cross og til VM i 2019. Og den vil desuden være anvendelig i adskillige andre sammenhænge.”

Broen er færdig tirsdag den 14. november, hvor den vil blive kranet ud klokken 9.00 – og torsdag den 16. foretager Nordfyn Kommunes borgmester, Morten Andersen, den officielle åbning klokken 13.00.

Første mand, der cykler over den nye bro, bliver Bogenses bedste cykelrytter, Kasper Linde.