Broen over Bogense Havn, der er en del af søndagens World Cup løb i cyklecross, blev torsdag indviet ved en uformel sammenkomst med omkring 70 bogensere samlet på Vestre Havnevej.

Direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET), Per Olesen, bød kort velkommen, før Nordfyns Kommunes borgmester Morten Andersen foretog den egentlige indvielse af broen med tale og snoreklip.

Bogenses bedste cykelrytter gennem tiderne, Kasper Linde, viste herefter, at broens halvanden meter høje stigning kunne besejres let og elegant – og afslutningsvis blev der skålet for det nye bygningsværk.

”Det er en virkeligt dejlig begivenhed, vi er samlet om i dag,” sagde borgmester Morten Andersen, ”Broen står som et fantastisk symbol på et arrangement, der har stor, stor betydning for hele området. At så mange mennesker verden over på søndag vil have opmærksomheden rettet mod Bogense og Nordfyn en enestående chance, der skal gribes og det er jeg overbevist om, at den også bliver.”

Og Kasper Linde supplerede.

”For mig som cykelrytter og Bogense-dreng er det helt specielt at være den første, der kører over den nye bro. Jeg glæder mig vildt til på søndag – og kan kun anbefale alle at komme til Bogense for at se cross i verdensklasse. Det bliver fantastisk.”